Menu

2.000 frivillige klar til Europas største triatlonbegivenhed

11. august 2018

Når IRONMAN-ugen fra 15. til 20. august afvikles i København, med næsten 10.000 deltagere og 200.000 tilskuere, hjælper 2.000 frivillige med at de mange deltagere og tilskuere får en god oplevelse. Samtidig med at de hjælper deltagerne, tjener de frivillige penge til de foreninger og idrætsklubber de repræsenterer. IRONMAN har de sidste seks år betalt foreninger og idrætsklubber mere end 10 millioner kroner for deres hjælp til IRONMAN-stævnerne.

Når København for sjette gang afvikler IRONMAN-ugen, med KMD IRONMAN Copenhagen som højdepunktet, sørger 2.000 frivillige for at Europas største triatlonbegivenhed bliver en god oplevelse for såvel deltagere som tilskuere:

"De mange frivillige er helt afgørende for gennemførelsen af så stor en begivenhed som IRONMAN-ugen i København. Derfor er der også en stor glæde at vi gennem de seks år IRONMAN har været i Danmark, har kunnet betale mere end 10.000.000 kroner tilbage til foreninger og idrætsklubber for deres hjælp til IRONMAN-stævnerne" siger Thomas Veje Olsen, direktør for IRONMAN Danmark

Dansk venlighed afgørende for succesen
KMD IRONMAN Copenhagen er en af de IRONMAN i verden med største repræsentation af udenlandske deltagere, med 60 procent internationale triatleter, og her spiller de frivilliges engagement og venlighed en stor rolle:

"Med deltagere fra mere end 55 forskellige nationer, der for manges vedkommende står overfor deres livs største fysiske udfordring, betyder den venlighed de møder fra såvel de frivillige som indbyggerne i København, op til og under KMD IRONMAN Copenhagen, virkelig meget for den samlede oplevelse," siger Thomas Veje Olsen.

Hold vågent øje med trafikændringerne
Med få dage til at IRONMAN-ugen går igang opfordrer Thomas Veje Olsen desuden til, at man begynder at orienterer sig om de trafikændringer der også følger de mange svømme, cykel og løbe aktiviteter. For præcis information kan man orienterer sig via et interaktivtkort, der viser hvor ruterne løber og hvor der er bemandede overgange mv. kortet findes HER

"Vi har sammen med kommuner, politik og øvrige myndigheder gjort alt vi kan, for at trafikken kan glide så glat som muligt under IRONMAN-ugen. Men der vil være perioder med helt lukkede veje og der vil være omlægninger af busruter mv." slutter Thomas Veje Olsen

Fakta:

IRONMAN-Ugen i København er Europas støreste triatlonbegivenhed.

Næsten 10.000 deltagere fra mere end 55 nationer kommer for at være med i de mange svømme-, løbe- og cykleaktiviter fra 15. til 20. august.

KMD IRONMAN Copenhagen på udholdenhedsportens mest ikoniske distance 3,8km svømning, 180km cykling og 42,2km løb er ugens højdepunkt med mere end 3.000 deltagere og 150.000 tilskuere.

Allerede fra onsdag den 15. august vil der være masser af liv og glade dage når de to helt store IRONMAN venues ved Ofelia Plads og Amager Strandpark åbner.

Den 16, 17 og 18 august afholdes desuden Danmarks største motionstriatlon KMD 4:18:4 i og omkring Amager Strandpark - dette vil også medfører en del trafikale ændringer i området allerede fra torsdag - læs mere om det HER

Kontaktinformation
For kontakt til Thomas Veje Olsen ring til IRONMANs pressetelefon på 30 91 72 01