Menu

Adidas fejrede 70 år - med surfing, Run DMC og sin egen arena

21. august 2019

Der er firmafester, og så er der firmafester, der er organiseret af multinationale sportsfirmaer.

Adidas '70-års fødselsdagsfest fredag slår mest i jobfestesammenhæng.

Sidste fredag fejrede Adidas 70-års jubilæum i hjembyen Herzogenarauch. Som en fødselsdagsgave til sig selv og alle ansatte på hovedkontoret blev virksomhedens egen udendørsarena åbnet på samme tid.

Inviteret til festen var snesevis af Adidas-sponsorerede atleter og andre samarbejdspartnere, inklusive olympisk guldmedalje i skiskytter Laura Dahlmeier, VM-guldmedalist Philipp Lahm, ikon og Wimbledon-mester i tennis Stan Smith, der sammen med Adidas-medarbejdere dansede og festede til verdens kunstnere / samarbejdspartnere. Pharrell Williams og Run DMC, hvor sidstnævnte rapper åbenlyst fremførte sit sneakers-hit fra 1986 "My Adidas". Forestil dig, at influencere allerede var i 80'erne.

For svedige festdeltagere var der perfekt nedkølingsmulighed, da Adidas havde installeret en kunstig surfbølge. De tilbød også ziplining og en all star-kamp på den nyåbnede arena.

Det er en temmelig svimlende følelse at tro, at Adidas blev startet i den samme by for 70 år siden af en 19-årig fyr, der faktisk skulle være blevet bager.

Adolf "Adi" Dassler havde et sted som bageri-lærling i sin hjemby, men var mere interesseret i sport. Efter at have lært at sy i hans fars læder startede han sit eget firma, der reparerede sko. Som sportsinteresseret testede han selvdesignet sportsudstyr.
Fra en ven bestilte han pigge, som han fastgjorde på datidens løbesko. Han udviklede verdens første pigsko, der fik løberne til at løbe væk fra deres pigløse konkurrenter. Adidas gennembrud som sportsleverandør kom i hjem i OL i 1936. Mellemdistanceløberen Lina Radke vandt guld ved Amsterdam-OL i 1928 i et par Dassler-sko. Det var Adidas første olympiske guld.

Resten er en ret succesrig sportshistorie.
Kilde: Sportfack.se