Menu

Eventyrsport og Racingdenmark fusionerer

23. juli 2020

Eventyrsport og Racingdenmark er to danske specialister på løb, events og outdoor. Nu bliver de to, der hver især er førende på deres felt, endnu stærkere med en fusion. De to koncepter har allerede et fællesskab i naturen, og det møde forstærkes og synliggøres over det næste halve år.

I efteråret 2020 står en ny butik klar på 1200 kvadratmeter. Butikken placeres på Viborgvej 23 i Silkeborg. ”Her tester vi Danmarks første løbe, outdoor-og eventbutik, der vil være et synligt resultat af sammensmeltningen. Vi kan næsten sige; selvfølgelig er det oplagt i Danmarks Outdoor Hovedstad,” siger Jesper Valbak fra Racingdenmark. Forud er gået et år med samtaler og forhandlinger imellem de to direktører, Lars S. Sørensen, Eventyrsport og Jesper Valbak, Racingdenmark. ”Nu kommer vi med den skarpeste løbe- og outdoorbutik, der findes. Vi har en sammenkobling i verdensklasse, som er hele fortællingen om mødet mellem løb og outdoor,” fortæller Jesper Valbak, og Lars S. Sørensen tilføjer: ”I dansk skala bliver det en stor butik, og det nye koncept er unikt på verdensplan.”

Aftalen lå klar, da Corona brød ud, og det har været en fin stresstest af de to koncepter, at de stod igennem pandemien, og begge har bevist deres koncepters styrke i deres online webshops. ”Vi står stadig stærkt, og samarbejdet er gennemtestet i blæsevejr. Vi er to ledere, der kan tale sammen under pres. Og vi fik styr på hver vores butikker, hvor krisen var størst,” siger Lars S. Sørensen, der samtidig peger på den gevinst, det er at sammenlægge al administration og trække det bedste ud fra de to virksomheder, der begge har stærke fysiske og online-butikker.

Jesper Valbak bliver udviklingschef og medejer af Eventyrsport, mens Racingdenmark fusioneres ind i Eventyrsport med sine selvstændige brands. ”Jesper er iværksætter og ildsjæl, hvor jeg er i strategi- og økonomilejren. Vi supplerer hinanden rigtigt godt, og med Jesper i front for udviklingen sættes tempoet yderligere op,” siger Lars S. Sørensen. Jesper Valbak er sikker på, at fusionen bliver et boost for Racingdenmark. ”Det var ikke længere realistisk at køre Racingdenmark solo, og hvem andre end Lars og hele Eventyrsport med deres butiks-knowhow, professionelle medarbejdere, online ekspertise og organisering, kan bringe brandet til næste niveau. Sammen bliver vi super specialister,” siger Jesper Valbak.

Fusionen skaber jobs og udvikling

Lars S. Sørensen er en garvet forretningsmand med otte Gazellepriser. Han har været på en eventyrrejse siden starten i 1996 i et kælderlokale i Århus, hvor han i Toursport solgte grej og udstyr til de nørdede friluftsfolk. I dag driver han Danmarks største outdoor webshop og butikskæde. ”De senere år har Outdoorfestivalen i Ry, med deres brede tænkning af outdoor, været til inspiration for Eventyrsport, og vi tror på, at det her er rigtigt. Nu synliggør vi alt det, vi kan ude i naturen. Det er lav puls og høj puls, der møder hinanden,” siger Lars S. Sørensen.

Også Jesper Valbak er begejstret over fusionen. ”Hos Racingdenmark er vi optaget af, at løbemennesket kommer ind og oplever den helt særlige outdoor-følelse. Fusionen giver os en butik med større sortiment og et oplevelsesrum, hvor vi leverer specialistfølelsen på mange planer. Vi reklamer for de samarbejder, der er i forvejen, og som bliver levende events i butikken. Racingdenmark er ud over salg af løbesko- og tøj, også eventarrangør af fx Nordisk Extrem Maraton, og der vil komme endnu flere events til, også med lav puls,” fortæller den nyudnævnte udviklingschef.

Lars S. Sørensen understreger: ”Der er kort sagt vind på vindmøllen. Ud over alle de dygtige og dedikerede mennesker vi allerede har ansat, bliver der brug for endnu flere. Heldigvis har vi opdaget, at vores kulturer møder hinanden, og at mange af vores ansatte kan få stor inspiration af hinanden. Vi mærker begge god energi hos de ansatte, der glæder sig til at være med i den spændende udvikling,” fortæller han. Allerede nu har de fysiske butikker på samme gade i Århus. ”Mentalt har vi blot skulle rive bygninger ned og finde matchet i vores brugergrupper,” siger Jesper Valbak, der understreger, at nu bliver det helt tydeligt, at naturen er en megatrend, og udeliv er for alle.

Fakta
Lars S. Sørensen, officer af reserven, Cand. Oecon.
Glad for vandreture, kanoture, ski, løb osv. (helt tilbage fra han næsten kunne gå).
Startede Eventyrsport ved siden af økonomistudierne i 1996, med en tro på at outdoor og natur måtte der være fremtid i (og som matchede egne interesser).

Eventyrsport:

 • 3-cifret mio. omsætning
 • 12 butikker, webbutik i Danmark og Sverige
 • Cirka 230 medarbejdere (fuldtid og deltid)
 • 100 % danskejet og drevet
 • Danmarks største outdoorkæde (målt på omsætning)
 • Modtaget 8 gazellepriser
 • Startet: 1996 i en kælder i Aarhus

www.eventyrsport.dk

Jesper Valbak startede sin karriere I 1996 som salgsassistent hos Bestseller, siden har hans karriere været indenfor udvikling, salg, teamudvikling og ledelse. En karriere der har bragt ham omkring brands som Carnet, Fjällräven, CoastZone og Nordisk Company. Racingdenmark startet i 2015 (2003 med events)

I 2003 lavede Jesper Valbak det første Ekstrem Marathon i Silkeborg. I den forbindelse blev der skabt et af Danmarks første trailløb. 2020 bliver nummer 18 i rækken. Løbet er grundstenen for Jesper Valbak og Racingdenmark. Den indeholder en kombination af løb og outdoor. Grej og præstationer, store oplevelser!

Racingdenmark

 •  2-cifret mio. omsætning.
 • Tre fysiske butikker
 • Webbutik
 • Eventforretning
 • Cirka 20 medarbejdere (fuldtid og deltid) + større frivilligkorps til Eventforretningen
 • 100 % danskejet og drevet
 • Startet: 2003 med eventudviklingen og fra 2015 med salg

www.racingdenmark.dk