Menu

Sportsbranchen.dk nyhedsbrev nr. 1

18. marts 2020

Kære medlem

Nyhedsbrevet er et tiltag vi hermed søsætter I vores forening – og hvad er mere relevant lige nu? Vi befinder os midt i nyere tids største krise – Covid 19 / ”Coronaen”.

Regeringen kommer løbende med nye meldinger, hvis ikke på timebasis, så dagligt – og hvor detailkæderne sender mails rundt med diverse krav om forlænget betalinger, annullering af ordrer, og andre krav om ændringer på allerede afgivende ordrer.

Vi synes, at alle skal koncentrere sig om at sætte sig ind i de tiltag, som regeringen faktisk hver dag stiller op med, såsom likviditetspakker – og at vi nu også kan sende folk hjem med lønkompensation, og mere følger helt sikkert de næste timer og dage.

Udover dette har vi sammen med Dansk Mode & Textil foreslået Regeringen, at der skal hjælp til på følgende områder; importtold, ejendomsret på varer der er leveret, og en henstilling med diverse fonde i baghånden, til at hjælpe detail med X antal måneder huslejefrit, og igen mere er på vej!

Så vores anbefaling lige nu er at føre dialog med sine kunder, både fordi det er i tråd med hvordan vores regering gerne vil have vi opfører sig, men bestemt også fordi der er altid kommer et bedre resultat ud af dialog, og sidst men ikke mindst noget kan være vigtigt for en, og hvor det kan være noget helt andet for en anden, så vores opfordringer er at I tager kontakt til jeres kunder, og får lavet løsninger hvor alle partere byder ind til sagen.

Ingen tvivl om at leverandørerne bestemt gerne vil deltage i den krise Danmark er i, men alt skal foregå med rimelighed.

Som tidligere skrevet, så sker der forandringer hver dag – som også gør at vi hver især, hvad enten vi er detailister, leverandører eller e-commerce skal være klar på at navigere anderledes, end vi gjorde i går.

Sker der drastiske ændringer, så har vi igen en helt anden problemstilling, som tilsidesætter de udmeldinger kæderne er kommet med.... og hvordan ser hjælpepakkerne så ud?

Har du spørgsmål til ovenstående, eller spørgsmål i henhold til Regeringens udmeldinger – så kom endelig til os. Vi kan måske ikke svare direkte på alt, men vi kan undersøge det, og give svar hurtigst muligt.

Vi vil løbende over den næste tid sende jer diverse publikationer, som vi har udarbejdet i samarbejde med Dansk Mode & Textil – disse omhandler diverse hjælpe pakker som regeringen indtil nu har sat iværk, og med en guideline på hvordan man forholder sig?

Har du hørt om tiltag eller andet, som kan være med til at give andre i branchen gode idéer til at implementere i deres virksomhed, så hører vi gerne fra dig, så vi kan dele det med andre medlemmer.

Med venlig hilsen

Dan Holmgren

For yderligere info kontakt:
Dan Holmgren: Tlf. 2081 4466 eller på mail dh@sportsbranchen.dk