Menu

Virus- og hackerangreb truer danske virksomheder

15. februar 2019

Nutidens hackere bliver dygtigere og dygtigere, og der er efterhånden langt mellem de dårligt formulerede e-mails og anmodninger om pengeoverførsler til mistænkelige konti i eksotiske lande. Hackerne benytter sig i stedet af avancerede metoder, der kan være svære at gennemskue i en travl hverdag.Det er efterhånden hverdag for et stigende antal virksomheder at blive ramt af virusangreb. Det kan ske ved at jeres system overbelastes af hackere og derved lægges ned, eller at kriminelle låser jeres data og kræver mindre beløb for at åbne op igen.

Hver femte virksomhed bliver udsat for et cyberangreb –på mails, telefoner og computere. Det er ikke længere kun store virksomheder, der bliver udsat for hacking men i høj grad også de mindre.

I takt med at hackerne bliver dygtigere og mere opfindsomme, vokser problemet med cyberkriminalitet. Det kan skabe store meromkostninger for en virksomhed eller i værste fald få driften til at gå i stå. Et hackerangreb kan ske ved ét forkert klik, så det er vigtigt at være opmærksom.

Gør det sværere for hackerne

Undgå privat brug af arbejdscomputere.
Oplys jeres medarbejdere om, hvorfor de ikke må gå på Gmail og Facebook fra deres arbejdscomputer.

Opdatér jævnligt jeres software.
Det kan godt være, at det er generende, mens systemerne opdateres, men acceptér nedetiden. Det er i sidste ende dyrere at lade være.

Husk at lave backups.
Om det er dagligt, ugentligt eller månedligt er op til jer selv. Det kommer an på, hvor ofte I har behov for at gemme vigtige data.

Få gennemgået virksomhedens IT-sikkerhed af en professionel partner.
Ligesom I sender jeres firmabiler til syn, bør I også kalkulere med udgifter til IT-sikkerhed.

En cyberforsikring får dig hurtigt tilbage på sporet, hvis jeres virksomhed bliver en af de næste, det går ud over.

Topdanmarks cyberforsikring kan hjælpe jer, hvis I bliver ramt af virus- eller hackerangreb.

Ring og hør mere på 70 15 85 85.