Menu

Goldman Sachs køber Sportmaster

16. februar 2018

Den amerikanske investeringsbank køber stort ind og får Sportmaster med i handlen.

Investeringsbanken Goldman Sachs er gået på storindkøb i dansk erhvervsliv. De overtager blandt andet den danske butikskæde Sportmaster.

Sammen med amerikanske Coller Capital køber Goldman Sachs nemlig i alt ni virksomheder fra kapitalfonden Nordic Capital – og heraf er to af dem danske, da smedevirksomheden Bladt Industries, som laver platforme til offshore-sektoren i olieindustrien, også følger med. Det skriver InsideBusiness.

De to købere lægger i alt 17 milliarder kroner for de ni selskaber.

Har lugtet god chance
Spørger man Morten Johnsen, der er chefredaktør på InsideBusiness, er det oplagt, at den amerikanske investeringsbank går efter firmaer som Sportmaster.

- Sportmaster har haft det rigtig svært, blandt andet på grund af stigende nethandel og konkurrence. Så Sportmaster er et firma, der ligger ned, og derfor er der selvfølgelig mange – herunder Goldman Sachs – der tænker, om man kan komme ind og lave nogle justeringer og måske optimere forretningen.

- Så kunne der ligge en god opstart inden for de næste fem år. Det er jo selvfølgelig det, banken har lugtet her, siger han til TV 2.

Usædvanligt gruppesalg
Chefredaktøren kalder det dog ganske specielt, at en hel gruppe af virksomheder bliver solgt på én gang.

Normalt sælger en kapitalfond en virksomhed ad gangen, og når alle er røget, lukkes fonden typisk ned, fordi man vil etablere en ny, forklarer han.

- Her er det selvfølgelig, fordi Nordic Capital simpelthen ikke har kunnet komme af med selskaberne, fordi mange har haft store problemer, siger Morten Johnsen og vurderer, at Nordic Capital derfor har haft et ønske om at komme ud én gang for alle.

Goldman Sachs’ køb af Sportmaster og Bladt Industries betyder ifølge InsideBusiness, at begge selskaber nu skal vise deres værd i løbet af de kommende fem år, da banken forventer at sælge dem igen inden for den tidshorisont.

Kilde: Nyheder.tv2.dk