Menu

INTERSPORTs kædekontor får nye ejere

31. maj 2018

Kunderne i de 87 butikker rundt omkring i Danmark kommer ikke til at mærke det, men efter flere år med økonomiske udfordringer er en ny struktur for kædesamarbejdet i INTERSPORT på plads.

OBI Sport A/S, der er Intersports største partner i Danmark, overtager med øjeblikkelig virkning ansvaret for hele kædens drift. Det betyder, at de selvstændige sportsforretninger over hele landet fremover bliver partnere under OBI Sport A/S.

Vi stod i en brandærgerlig situation, hvor en katastrofal mangel på debitorstyring truede kædens eksistens. Med hjælp fra Intersport International er det lykkedes at få en aftale på plads med samtlige kreditorer, som faktisk har vist stor velvilje, og det har gjort det muligt for os at overtage driften af Intersport i Danmark, fortæller Peter Lau Larsen, der er CEO for OBI Sport A/S.

Beslutningen om at overdrage driften af Intersport i Danmark til OBI Sport A/S er blevet blåstemplet på en generalforsamling i Intersport Danmark torsdag. Det sikrer samtidig, at ingen kunder i de 87 Intersport-forretninger landet over kommer til at mærke noget til ændringen. Gavekort og tilgodesedler kan benyttes fuldstændig som hidtil.

Netop hensynet til vores mange trofaste kunder har været helt centralt i den proces vi har været igennem den seneste måned. De kommer næppe til at registrere ændringen overhovedet og det er faktisk det allervigtigste lige nu, siger Peter Lau Larsen.

Ud over de 87 Intersport Danmark forretninger i Danmark er en række andre forretninger i sport- og fritidssegmentet en del af indkøbssamarbejdet. Det gælder blandt andet kæderne Sport Direct og The Athletes Foot, så i alt har 200 butikker i Danmark købt ind gennem Intersport.

Nogle butikker har meddelt, at de i de kommende måneder vil forlade samarbejdet, men samtidig er der nye butikker på vej flere steder i landet.

Vi ville rigtigt gerne have haft alle med, men det er ingen hemmelighed, at der blandt partnerne har været meget forskellige holdninger til hvad Intersport skal stå for i fremtiden. I mine øjne kommer vi ud af den her proces som en stærkere enhed. Vi er en del af Intersport International (IIC), der globalt tæller over 6000 forretninger. Dem der fortsætter under Intersport ser mulighederne i et tættere og stærkere samarbejde med IIC, der sikrer os adgang til de mest attraktive varer fra de største brands, hvilket er helt centralt i vores branche, siger Peter Lau Larsen.

OBI Sport A/S har hidtil stået for cirka 40 pct. af kædens samlede omsætning og ejer 29 af de 87 Intersport butikker i Danmark. Samtidig stod OBI Sport A/S allerede bag kædens webshop og har licensen til at drive de internationale koncepter The Athletes Foot og Sport Direct, der tilsammen har 38 forretninger i Danmark.

Der er ingen tvivl, at både Intersport, The Athletes Foot og Sport Direct også i fremtiden vil have en stærk position i Danmark. Når vi ser på driften i de butikker, der er med i Intersport, så står vi stærkt i markedet uden det på nogen måde gør det til guldgrube at drive en Intersport forretning. Vores omkostninger skal længere ned, for ellers er der ikke økonomi til at investere i de enkelte forretninger, slutter Peter Lau Larsen.

Intersport i Danmark havde i 2017 en samlet omsætning på ca. 1,5 mia. kroner.

Yderligere oplysninger: Peter Lau Larsen - Tlf. 25 25 05 05